Kiehtova monitoimityökalu

Kuten blogiini perehtyneet tietävät, itse pidän kovasti kaikenlaisista puettavista tai muuten erittäin pieneen tilaan menevistä monitoimityökaluista, siinä taskukokoisen elektroniikan ja taskutietokoneiden, minitaskulamppujen, eräkestoisten sytyttimien ja muun kivan pikku sälän ohessa. Tavallaan tämä on kai mukavaa 80-luvun lapsuuteen palaamista, kun nämä olivat muotia, mutta kyllä niistä ajoittain on hyötyäkin. 

On harmi, että tasku- ja kämmentietokoneita ei enää valmisteta. Älykännykkä kun on tehnyt kaiken tällaisen tarpeettomaksi, mutta kyllä sitä edelleen kaipailee wanhaa kunnon PalmOS:ia tai lehtitilauksen kylkiäisenä tullutta taskutietokonetta (käytännössä taskulaskin ja puhelinmuistio) ajoittain. 


Siispä esittelen tässä innovatiivisen tuotteen, jonka saa muutamalla eurolla Kärkkäiseltä. Myös metallinen, luottokortin kokoinen metallinen monitoimikortti, josta kerron alussa laittamani linkin blogitekstissä, on löytänyt tiensä Kärkkäisen hyllyihin. 

Kuvassa on monitoimityökalu, jossa on erikokoisia kuusiokulma-avaimia sekä tyhjiä osia on nerokkaasti hyödynnetty mutterinavaajina. Terävä kohta yhdessä sakarassa on paketinavaaja. Lisäksi yhdessä syvennyksessä on terävä reuna, joten tällä voi katkaista jotakin kevyttä, kuten narua. 

Muotoilu on innovatiivinen, mutta sisältää tietysti omat ongelmansa: mutterit ja ruuvit ovat usein niin pienissä paikoissa ja syvennyksissä, että tämä työkalu ei mahdu sinne. Eipä silti tämän mukana roudaaminen paljoa selkää rasita. Avaimenperäksi tämä on raskas, mutta repun avainlenkissä kulkee kätevästi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset