Creed rise to Glory - Championship edition Oculukselle

 Huomasin sattumalta, että Creed Rise to Glory-peliin (linkissä arvosteluni tästä pelin versiosta) oli tullut uusi laaja päivitys, joka on huomaamattomasti päivittynyt ilmeisesti kaikille pelin omistaville asiakkaille. Niille, jotka eivät tätä peliä vielä omista, sitä myydään 30-40 euron hintaan. 

Championship Edition laajentaa pelin juonta huomattavasti: tärkeimpänä uudistuksena on ns. "Legacy"-juonen lisääminen peliin varsinaisen "Career"-juonen lisäksi:

Edellisen version juoni päättyi siihen, että Apollo ottelee loppuvastustajan Bobby "Operator" Nashin kanssa, tosin ehkä pelin päävihollisena voidaan pitää toiseksi viimeistä vastustajaa, elokuvastakin tuttua "Pretty" Ricky Conlania. Legacy-tarinan juoni alkaa siitä, mihin edellisen pelin juoni päättyi.

Juonipaljastukset alkavat tästä

Sen jälkeen, kun Apollo sinun ohjauksellasi ottelee uudestaan "Pretty" Ricky Conlanin kanssa tällä kertaa voittaen matsin tyrmäyksellä, ilmoittaa hän yllättäen lopettavansa uransa. 

Apollo ei kuitenkaan jää toimettomaksi,vaan ryhtyy valmentamaan toisia nyrkkeilijöitä, ja tässä vaiheessa sinä astut kuvaan pääroolihahmosi Felixin ulkoasussa. Jälleen tehtävänä on tuntemattoman nyrkkeilijän leipominen mestariksi. Luvassa on tiukkaa salitreeniä, mielenkiintoisia uusia vastustajia ja dramaattisessa loppukohtauksessa Apollo itse painavista syistä johtuen palaa kehään vihamiehensä kanssa. 

Juonipaljastukset loppuvat tähän

Lisäksi peliin on lisätty paljon välispiikkejä, uusia graafisia yksityiskohtia, uusia Rocky-elokuvien universumia laajentavia nyrkkeilijöitä ja uusia ottelunäyttämöitä, joista ehkä mielenkiintoisimpana Rocky-elokuvistakin tuttu Mojaven autiomaassa sijaitseva nyrkkeilijäleiri, jossa Apollo elokuvassakin sai uutta virtaa Ivan Dragon pojan Victor Dragon voittamiseen. 

Voisi kuvitella, että tämähän on mukava yllätys, ikään kuin toinen peli kaupan päälle. Kuitenkin uudet nyrkkeilijähahmot ovat aika persoonattomia ja heidän maneerinsa näyttävät hyvin samanlaisilta toisten hahmojen rinnalla. Vain vastustajien graafinen ulkoasu on muuttunut. Ikävä kyllä täytyy todeta, että ottelukohtaukset ovat jopa heikentyneet. Vastustajat tulevat aivan liian lähelle riippumatta siitä vaikka itse yrittää pitää etäisyyttä, eikä aitoa ottelun huumaa pääse jotenkin syntymään edes sen vertaa, mitä edellisessä peliversiossa. Pienenä mutta ärsyttävänä yksityiskohtana vastustajat eivät tyrmäystilanteessa kaadu luonnollisesti kuten edellisessä pelin versiossa, vaan jäävät ikään kuin "ilmaan leijumaan". 

Graafiset yksityiskohtat ovat varmasti vaivalla suunniteltuja, mutta monet niistä ärsyttävät ainakin omaa silmääni- vanhempi versio oli mielestäni monessakin kohtaa silmää miellyttävämpi. 

Kaksintaistelu toisten pelaajien kanssa on parantunut edellisestä versiosta, mutta tökkii edelleen pahasti, nyrkkeilijöiden liikkeet ovat luonnottomia. 

Ilmainen pelin laajennus toki aina piristää päivää, mutta jotenkin kiire pelin laajennuksen teossa saa lopputuloksen näyttämään hätiköidyltä ja osin hiukan bugiseltakin. 

Kuitenkin ilmainen on aina ilmainen, joten mitä sitä mennä valittamaan- kaikille pelin jo omistaville on luvassa tunnin-parin verran mielenkiintoista jatkojuonta pelin edelliseen versioon nähden. 

Lopuksi Youtubesta löydetty videoarvostelu, jonka tekijän näkemys uudistuksesta on positiivisempi kuin minulla. Hyvä niin, sillä moniäänisyys on aina hieno juttu! 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset