Arvostelussa Creed Rise to Glory VR-sovellus

Yleiskuva

Creed Rise to Glory on kaikkien nyrkkeilyfanien "oikean maailman" VR-peli Oculus-virtuaalilaseille. Heti ensimmäiseksi häkellyttää pelin graafisten yksityiskohtien huolellisuus- Rocky Balboa ja Wheeler näyttävät aivan samalta kuin elokuvassa. 

Koska pelissä ei haluta liikaa tarrautua tiettyyn aikaan, tarjolla on myös kaikkien rakastama varhaisten Rocky-elokuvien Ivan Drago, Apollo Creed (Pelin päätähti Adonis Creedin poika, joka on myös myöhäisten Rocky-leffojen päähahmo)  ja muutama elokuvissa tuntematon nyrkkeilyhahmo, joista suosikkini on väkivahva, pelottavan näköinen ja isokokoinen Duane "Rhino" Reynolds, meksikolainen lähinnä pikkubaareissa nyrkkeilevä sankari, joka on varmaankin tarkoitettu ihan "pikkutekijäksi", mutta jota aina itse tykkään käyttää myös kovempien kavereiden kanssa tapellessa. 

Matsit sujuvat hyvin ja liikuntaa saa jonkin verran. Sen sijaan nyrkkeilyä jo jonkin verran harrastanut ihminen saa tästä tuskin hirveästi rankkaa liikunnallista hyötyä, koska "lyöntiin" riittää käytännössä käden ojentaminen- graafista silmäniloa ja kevyttä verryttelyä toki sitäkin enemmän. Tokihan liikunnan määrä riippuu siitä, miten paljon itse fuskaat harjoittelussa, mutta jotenkin pitkällä aikavälillä pelaajan itsekuri aina lipsuu ja kaikki halutaan tehdä helpoimman kautta: miksi lyödä lujaa, kun pelkkä käden ojennus riittää?

Vastustajat ovat usein epärealistisia lihaskimppuja, jotka eivät tajua suojata päätään vaikka heitä mätkisi 100 kertaa päin naamaa- aivan kuten Rocky-leffoissakin. Juoni on ihan kelvollinen ja peli sisältää jopa kaksintaistelumahdollisuuden toisten pelaajien kanssa, jossa toki on vielä viilattavaa. 

Moitittavaa

Peli ei jätä tällaista vanhaa nyrkkeilyfania kylmäksi miltään osin- salitreenaus, ottelut ja jopa takapihalla käyty nyrkkitappelu baarin portsarin kanssa ovat nautittavia episodeja seuraten Apollon tietä maailman huipulle. Jos juonellinen pelaaminen ei kiinnosta, myös yksilömatsit ovat mahdollisia. Jos jotain voisi moittia, ehkä vastustajien tekoälyä voisi viilata. Jokaisella vastustajalla tuntuu olevan vain omat maneerinsa eivätkä he juuri lainkaan reagoi siihen, miten heitä isketään. Kalliihko tämä myös on. 

Kustannukset

Kampanjasta riippuen hintahaitari on seurantani mukaan 20-30 euroa, jolla pelin saa pysyvästi omakseen. 
Kokonaisarvostelu: 4/5  🌟🌟🌟🌟 Hyvä

Ohessa Youtuben parhaimmistoon kuuluva demonäytös pelin kulusta 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset