Blaston Oculukselle on nyt ilmainen!

Rakastan cyberpunkkia, jossa kohtaavat yhteiskunnan ulkopuolisuus, syrjäytyneisyyden pohdinta ja teknokeskeisyys. 

Toisin kuin klassinen SciFi, jossa monesti elintaso, ihmisoikeudet, ihmisten terveys ja elämänsisältö ja niin edelleen vain kohenevat kohenemistaan, Cyberpunk ottaa esille kehityksen uhkakuvia: suuryritysten vallan, valvontakoneiston, tuloerojen kasvun ja saasteongelman. Cyberpunk-kertomuksen sankari on usein kapinallinen ja syrjäytynyt ihminen, pahiksia edustavat siinä monesti rikkaat ja vallan kahvassa olevat ihmiset.

Kaikesta pessimistisyydestään huolimattta cyberpunk opettaa mielestäni meille myös siitä, mikä on oikeasti tärkeää: ystävyys uran sijasta, oman elämän taidot meriittien sijasta. Blaston on yksi cyberpunkkaajan keskeisimpiä pelejä.

Kysymys on siis Oculuksen samanlaisesta kaksintaistelupelistä kuin Ironlights, mutta siinä panostetaan yksinomaan ampuma-aseisiin. Ampuma-aseiden luodit kulkevat niin hitaasti, että niitä on teoriassa mahdollista väistellä, mutta aseiden monipuolinen käsittely takaa sen, että vastustaja joutuu todella ahtaalle, jopa mahdottomaan paikkaan. 

Tämä kaikki tapahtuu nuhjuisessa baarissa, jossa pääsee myös juomatiskin puolelle, pelaamaan dartsia, jopa pelaamaan virtuaalisesti videoautomaattipelejä- tämäpä jännä sovellus, ikään kuin "peli pelissä". Lisäksi mahdollisuus diskoon, yksityisotteluihin, matkustamiseen toisille kamppailupaikoille... Saat jopa jukeboksista vaihdettua soitettavia kappaleita, tietysti Tokeneita vastaan. 

Tokeneita ansaitset, mistäs muualtakaan kuin kamppailusta. Nopeampi tapa on ostaa niitä oikealla rahalla pelissä olevasta kaupasta. Videopelit ja jukeboksit vaativat vain taskurahaa, mutta pelaajien asuihin, aseiden "skineihin" eli erilaisiin värityksiin saat pistettyä halutessasi huomattavan määrän Tokeneita.

 "Campaign"-lisäykset, jotka ovat siis eräänlaisia "guesteja", joissa on kaikenlaista erilaista tehtävää piristävät peliä kummasti, siinä on niin paljon enemmän lisätehtävää kuin esim. Ironlightsissa, joka on puhtaasti vain taistelusovellus. Koska olen pelannut Blastonia vain muutaman päivän tähän mennessä, en ole varmasti havainnut kaikkea mitä pelissä on. 

Kaikkein parasta Blastonissa on liikunnallinen osuus. Se, mikä Ironlightsissa on vain kevyttä verryttelyä, Blastonissa joutuu vastustajan luoteja väistämään nopeilla liikkeillä ja kyykyillä, mikä on loistava liikuntamuoto kaltaiselleni keski-ikäiselle miehelle. Tokihan 15-vuotiaita solakoita nuoria miehiä/naisia vastaan taistellessani olen aina vähän altavastaaja, mutta sitä kivempi on haastaa itsensä todelliseen ketteryyskampanjaan. 

Pelin muuttuminen ilmaiseksi on aina vähän huono enne. Peli ei myy, joten keskitytään edes pelin sisäisiin ostoihin. Toivottavasti maksavia asiakkaita löytyy sen verran, että peli pysyy pystyssä. ainakin itse ajattelin ostaa muutamalla eurolla tokeneita (pelissä käytettävää virtuaalirahaa) ihan vain kannatuksen vuoksi. 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset