Arvostelussa Ironlights- liikuntapeli

Yleistä

Ironlights on Oculuksen futuristinen kaksintaistelupeli joko tietokonevastustajaa tai toisia pelaajia vastaan. Taistelu käydään SciFi-tyylisellä areenalla. Voit valita hahmosi aseistuksesi minkä tahansa kahdeksasta vaihtoehdosta: Munkki (aseena pelkkä sauva), Samurai (aseena yksi pitkä miekka), Ninja (aseena kaksi lyhyempää miekkaa) ja vielä paljon muuta. 

Kullekin aseistukselle on omat taistelutekniikkansa, jotka hioutuvat ajan myötä. Parhaimmat pelaajat onnistuvat säätämään aseistuksen optimaaliseksi juuri tiettyä vihollista vastaan ja hallitsevat kaikkien aseistusvaihtoehtojen käytön. Itse amatööripelaajana ainakin toistaiseksi olen tyytynyt vain suosikkiaseistukseeni, eli Munkin sauvaan. Tämä on tehokas useimpia vastustajia vastaan, mutta olen huomannut että esimerkiksi Ninjan kahta miekkaa vastaan se on haavoittuva: aina kun torjun toisen miekan, toinen miekka pääsee iskemään toiselta puolelta. 

Normaalien iskujen lisäksi jokaisella luokalla on myös etäiskumahdollisuus: esimerkiksi Munkki pystyy käyttämään sauvaansa myös futuristisena jousipyssynä. 

Positiivista

Kuten olen huomannut, Oculus-pelien kanssa on aina pahoinvoinnin vaara, jos pelin virtuaalimaailmassa joudutaan liikkumaan paljon. Ironlights- liikuntapelissä en ole tällaista huomannut, joten se kohoaa Creed- Rise to Glory - ja Thrill of the Fight- pelien ohessa kolmen kärkeen Oculuksen tarjonnasta. Koko ajan vaikeutuvat vastustajat tarjoavat mukavasti tekemistä ja vaatii oman taktiikkansa hioutumista. Kaksinpelimahdollisuus toimii todella hyvin eikä sulavuudeltaan eroa tietokonevastustajasta, toisin kuin esimerkiksi Creed - Rise to Glory-pelissä, jossa kaksintaistelupelin grafiikka tökkii paljon. Ainakin itselleni tosin suurin osa vastustajista ovat aivan liian taitavia. 

Grafiikka on yleensäkin ottaen upeaa ja pelissä pääsee oikeaan urheilutunnelmaan futuristisella jättiareenalla. 

Moitittavaa

Peli toimii todella hyvin ja antaa mitä lupaa. Jos jotain negatiivista asiasta etsii, niin liikunnallisesti se ei aktivoi kovin hyvin. Parinkin tunnin tiukan session jälkeen rasittavuus nousee ehkä levelille "kevyt verryttely". Jos vertaa Thrill of the Fightin kaltaiseen peliin, jossa session aikana kuluu kaksi litraa vettä kuin huomaamatta, on tämä huomattavasti kevyempi. Mutta pakkoko sitä aina on repiä täysillä? Ehkä kevyt palauttava liikunta ja käsien verryttely on joskus ihan paikallaan rankan liikunnan sijasta. 

Hinta

Kampanjasta riippuen 15-20 euroa. 

Kokonaisarvosana: 4/5, hyvä! 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset