Arvostelussa Les Mills Body Combat Oculus 2 Quest

Yleistä 

Tutustuin Les Millsiin muutama vuosi sitten lomamatkalla Rodoksella. Kokemus oli ehdottoman positiivinen, rankkaa mutta nautinnollista jumppaamista musiikin parissa. Tunti, johon osallistuin oli "Les Mills Core", jossa painotettiin nimenomaan vatsalihasten ja keskivartalon vahvistamista. 

Les Mills-tunneista on lukuisia eri variaatioita. Less Mills Body Combat painottuu enemmän iskuihin ja väistelyihin. Se ei ole yhtä monipuolinen kuin FitXR, mutta toisaalta grafiikka on erittäin nautittavaa, 

Positiivista

Grafiikka on erittäin yksityiskohtaista ja maisemat ja ulkoilmasalit, joissa treenataan, ovat ehdottomasti parhaita mitä olen nähnyt: suurkaupunki, öinen maisema jota revontulet dominoivat ja lunta tuiskuava talvinen eksoottinen maisema ovat niin yksityiskohtaisesti tehtyjä, että niitä jää ihan mielellään seuraamaan minuutiksi tai pariksi. 

Ohjaajista on aitoa videokuvaa ja heidän puheensa ovat innostavia, lisäksi he näyttävät liikkeet ammattilaisen varmuudella oikein. Jo aloitusteksti: Haluamme tehdä maailmasta enemmän kunnossa olevan paikan- liity meihin! on oikeastaan sama perusidea kuin tämänkin blogin takana, vaikka jotkut blogitekstit karkaavatkin hiukan tästä teemasta mielenkiintoisten sovellusten ja laitteiden tullessa vastaan: oppilaat, opettajat ja muutkin ihmiset, pois ruutujen edestä vetelehtimästä, liikkukaa oikeassa maailmassa jahdaten Pokemoneita tai dinosauruksia, pomppikaa, venytelkää, harjoitelkaa nyrkkeilyä virtuaalisten hahmojen kanssa. 

Erilaisia treenejä löytyy parimittaisista kevyistä tutoriaaleista Advanced-levelin puolituntisiin harjoituksiin, joten jokaiselle kuntotasolle riittää varmasti tekemistä. 

Sovellus on melko tarkka siitä, että lyönnit tehdään oikeaan aikaan, muuten lyönti hylätään. Tämä voi pelaajan kokemuksesta ja pitkäpinnaisuudesta riippuen olla joko positiivinen tai negatiivinen asia. 

Moitittavaa

Kuten tuli jo mainittua, tämä ei ole yhtä monipuolinen kuin FitXR, jossa tehdään nyrkkeilyiskujen lisäksi myös sivukyykkyjä ja muita erikoisliikkeitä. ala- ja yläkoukut ja suorat lyönnit dominoivat treenisarjoja, lisäksi joutuu hiukan väistelemään seiniä ja tekemään erikoisempia "rumpukapula"-lyöntejä jotka rikastuttavat liikesarjoja. Lisäksi tässä on ns. polvi-isku, jossa luonnollisesti voi huijata, koska oculuksessa ei ole jalkojen liikettä mittaavia antureita. 

Hinta

Paras parannus on tullut hintapolitiikassa. Siinä missä FitXR tarjoaa vain kuukausimaksullista palvelua, Les Mills Body Combatin saa ikiomakseen vain 30 eurolla- tosin Oculuksessa on harva se kuukausi OCULUS30- koodilla avattavia alekampanjoita, joiden avulla tämän saa omakseen  vain 20 euron hintaan. Tähän hintaan sain sen itsekin. Mikäli into treenata säilyy muutamankin tunnin ajan, on tämä ehdottomasti maksanut itsensä takaisin. Jo yksi ryhmäliikuntatunti on yleensä 10 euron hintainen, Personal Trainer maksaa vähintään 60-80 euroa tunnilta. 

Yleisarvosana: 4/5, hyvä!

Ohessa Youtuben esittelyvideo pelistä: 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset