Mikä kännykkäliittymä minulla on?

Klassinen ongelma: kun vaihdat kännykkäliittymää ja laitat automaattisen E-laskun pyörimään, et välttämättä enää muista puolen vuoden kuluttua, että oliko se viimeinen operaattori Elisa vai Telia vai peräti DNA. Tietysti sinua voi kiinnostaa myös että onko liittymäsi määräaikainen ja jos on, milloin on sen purkautumispäivä.

Tähän on kaikenlaisia monimutkaisia ratkaisuja, kuten että tsekkaa SIM-korttisi ulkonäkö jos siinä sattuisi olemaan operaattorin logo, E-laskusi tiedot, soita asiakaspalveluun tai muuta vastaavaa, mutta kaikki nämä ovat monimutkaisia ja aikaa vieviä. Eräältä Telian liittymämyyjältä sain niin hyvän vinkin (30 euron K-ryhmän lahjakortin lisäksi), että päätin vaihtaa liittymää ainakin väliaikaisesti Telialle. On yleinen tosiseikka, että lahjakortteja, roimia alennuksia ja paljon muuta rahallista etua tippuu nimenomaan sille, joka vaihtaa liittymiä kuin sukkia, joten en takaa tulevaisuudesta mitään! 

Joka tapauksessa: yksinkertaisin mahdollisuus tarkistaa liittymänsä operaattori ja määräaikaisuus/toistaiseksi voimassa olevuus on lähettää tekstiviestillä eli SMS:llä sana 

Sopimus

numeroon 18321

Johon vastineeksi saat operaattorisi nimen, maininnan siitä onko liittymä määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva ja jos jälkimmäistä, myös liittymäsopimuksen purkautumispäivä.

Palvelu on Traficomin ylläpitämä, toimii kaikilla operaattoreilla ja siitä menee normaali tekstiviestimaksu, mikä tarkoittaa useimmilla liittymillä ilmaista palvelua ja lopuillakin muutamaa senttiä. 

Myönnettäköön, että tässä kohtaa jouduin turvautumaan myyjän apuun, sillä viimeksi tekstiviestejä eli SMS:ää tuli käytettyä noin 15 vuotta sitten :D 

Tätähän palvelua operaattorit eivät ääneen huutele kovinkaan usein, koska yleisin syy tietää operaattorinsa ja sen määräaikaisuus on nimenomaan operaattorin vaihto :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset