First Person Tennis

Palataanpas takaisin tämän blogin varsinaiseen aihepiiriin. Tennis, kuten muutkin mailapelit ovat minulle, muuten urheilulliselle miehelle jatkuva kauhun aihe. Vaikka voimistelussa, uinnissa, painonnostossa ja jopa Cooperin testissä olin aina parhaiden joukossa, sulkapallo, tennis ja squash ovat minulle jatkuvia murheenkryynejä. Jotenkin vain käden ja silmän yhteispeli ei minulla pelaa enkä koskaan ole sellaisissa porukoissa nuorena viihtynyt, tosin mietin että vanhempana voisin viihtyäkin. Kokeilin työpaikan Työhyvinvointi-illassa Paddlea. Se oli oikein mukavaa. Paddle-porukan kokoaminen jäi tosin puheiden asteelle. 

Minulle on jäänyt myös henkisiä traumoja siitä, että aikoinaan tennistähti pokasi teini-ihastukseni yhden illan huvikseen pilaten kaiken meidänkin väliltämme, vaikka itse olin tämän saman naisen kanssa äärimmäisen tosissaan, joten suhtaudun kaikkiin mailapelien pelaajiin ennakkoluuloisesti. 

No ehkä viimeisimmän yli olen nyt päässyt :D mutta koska kaikki nämä asiat estävät mailapeleihin tutustumisen livenä, päätin kokeilla sitä Oculuksessa. First Person Tennis, jota luonnollisesti pystyy pelaamaan myös vasenkätisenä, on todella realistinen tennispeli ja sitä voidaan pelata joko keskittymällä vain lyönteihin (sijaintisi "teleporttautuu" sopivaan paikkaan jotta lyöntisi onnistuisi) tai jopa juoksemalla itse paikan päälle kuten tenniskentällä! Tämähän on liian hyvää ollakseen totta, mutta valitettavasti ahdas kaksioni ei sovellu sinne tänne ryntäämiseen. 

Oculusta ulkomaastossa

Seurasi villi idea: mitä jos pelaan Oculusta ulkona? Tokihan valmistaja siitä varoittaa, ihan vain sen takia että ulkona voi sattua kaikenlaisia yllätyksiä mitä sisällä ei, kuten kompastumisia ja törmäämisiä. Yllätyksekseni Oculus ei löytänyt hiekkakentällä ohjaimia. Netistä luin selityksen: tavallinen auringonvalo sisältää liian paljon infrapunasäteilyä, jotta Oculus löytäisi ohjaimet. Suoranainen auringonpaiste voi jopa polttaa Oculuksen näytön piloille, joten sitä pitää karttaa kuin ruttoa, sillä Oculuksessa olevat neljä kameraa ovat todella herkkiä. Toisaalta kun aurinko ei paista, on liian pimeää ja Oculus ei taas löydä ohjaimia! Ehkä todella pilvisellä säällä tämä onnistuisi. On siis ongelmallista.  

Ainoaksi keinoksi jää Oculuksen pelaaminen jossakin hallissa tai muussa sisätilassa. Tämän harkinta on vielä kesken, että mistä sellaisen löytäisi. 

Voi kun tämän kanssa pääsisi kunnolla tennisjuoksuharjoituksiin! Tokihan sisäharjoituksetkin, joissa harjoitellaan pelkkiä lyöntejä, ovat ihan OK. 

Edit: 

Tutkin asiaa kokemusperäisesti enemmän: ulkona Oculus toimii kesällä noin kello kahdeksan jälkeen, kun aurinko on tarpeeksi laskenut ja Oculus löytää ohjaimet. Menin läheiselle hiekkakentälle, maalasin mahdollisimman suuren pelialueen- joka on jostain syystä noin tenniskentän alueen kokoinen- ja juoksentelin virtuaalista pelikenttää edestakaisin väsymykseen saakka pyrkiessäni pallon perään. Asetuksista sai valita moodin, jolla taustalta näkyy pelikenttä ja pelikentän ääriviivat. Loistava fiilis! Ei tarvitse sumplia tenniskavereiden kanssa, vaan sellaisen saa ihan lennosta. Hävisin muuten jo ekalle vastustajalle helpoimmalla levelillä, mutta sain kyllä ihan osumaa itsekin sisään. Luulisin että pienellä treenauksella pystyn huomattavasti parempaan.  

Pelin hinnaksi tulee noin 22 euroa ilman erityiskampanjoita. Ilmaiseksi peliä saa pelata 15 minuutin ajan, jonka jälkeen peli menee lukkoon. Lukon saa auki -arvaatte varmaan- maksamalla 22 euroa :D 

Arviointi on kinkkistä: peli on yksi niistä harvoista, joissa jalatkin, ja nimenomaan jalat, saavat liikuntaa, ja siinä pääsee tenniksen makuun, tosin alaa enemmän harrastavilta olen kuullut moitteita epärealistisesta fysiikasta, mutta ainakin itselleni, joka tuskin tennismailaan on koskaan tarttunutkaan, se oli kyllä ihan tarpeeksi realistista. Kenties tällä ei tekniikka hioudu kuntoon, mutta kuntopuoli saa taatusti vahvistusta!

Lopuksi YouTuben parhaimmistoon kuuluva tutoriaali pelistä: 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset