Muutamia marginaalisempia pelejä

Yleistä

Viimeisestä päivityksestäni on kulunut jo jokunen tovi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että seikkailuni Oculuksen urheilupelien maailmassa olisi päättynyt, päinvastoin, se on jopa aktivoitunut entisestään, mutta useimmat pelit joita olen kokeillut ovat niin suoraviivaisia, etten niistä ole artikkelia jaksanut erikseen kirjoittaa. 

Barbaria ja Drunkn Bar Fight ovat vähän kieli poskella tehtyjä pelejä, joissa vastustajia lyödään kaikella käteen osuvalla, enkä voi suositella niitä ihmiselle, jotka triggeröityvät väkivallasta. Toisaalta olenhan minäkin pelannut ala-asteiästä lähtien C64:llä kaikenlaisia ninjakommandopelejä enkä ole niistä ymmärtääkseni yhtään väkivaltaistunut. Psykologiset tutkimuksetkin väkivaltapelien ja aggressioiden välisestä yhteydestä tuntuvat olevan kahta mieltä: toiset psykologiset tutkimukset sanovat kaikken väkivaltaisen pelaamisen lisäävän väkivaltaa, toiset ovat sitä mieltä, että ne vaikuttavat vain pieneen vähemmistöön, jolla on jo itsesäätelyn ongelmia. 

Iron Man VR on graafisesti hyvä ja antaa mukavan tuntuman lentämiseen ja räiskintään, tosin fyysinen puoli siinä on varsin kevyttä. Varsinkin Marvel-faneille kokeilemisen arvoinen!

Racket Fury Table Tennis VR on pingispeli, jossa pelataan futuristisessa ympäristössä robottivastustajia vastaan. Myös kaksinpeluumoodi on toimiva. Mielestäni olen oppinut pingiksestä jotain sitä pelatessani ja pelaaminen sen kanssa tuntuu aidolta, vaikka mailapelit, varsinkin pingis, ovat aina liikunnassa olleet ehdottomasti heikoin puoleni. 

VR Workout on jälleen yksi uusi Aerobic-peli, joista olen kirjoittanut jo kaksi kertaa aiemminkin. Todella tehokas ja tukee liikkeitä myös ilman ohjaimia: Oculuksen tekoäly hahmottaa, missä kädet liikkuvat ilmankin ohjaimia. Tämän pelin demoversiokin antaa niin paljon treenattavaa. että en näe järkeväksi ostaa oikeaa peliä. Erotuksena edellisiin peleihin, tässä myös jalat saavat paljon liikuntaa esim. kyykkyjen takia 

Rezzil Player on peli, jossa keskitytään amerikkalaisen jalkapallon heittoliikkeisiin ja koripallon käsittelyyn. Joidenkin kehujen mukaan tämä oikeasti auttaa jopa huippu-urheilussa. Ainakin koordinaation kannattaa olla kunnossa. 

Holopoint on yksinkertainen jousiammuntapeli, joka sijoittuu japanilaiseen dojoon: ammu eteesi ilmestyviä kohteita, mutta joudut myös väistelemään maalitauluja, jotka räjähtäessään ampuvat sinua kohti esineitä. En vielä ole paljoakaan tätä pelannut, yksinkertaisesta konseptistaan huoliatta kuitenkin ihan toimiva peli. 

Eli tiivistetysti: rahaa on palanut mukavasti ja saanut taas monta iltaa huitoa olohuoneessa uusiin seikkailuihin tutustuessa. Mutta joku pari sataa euroa on ihan halpa hinta muutaman kuukauden urheilusta, eipä se kuntosalikaan juurikaan halvemmaksi tule, ja ties kuinka pitkään nämä nykyiset innostukset kestävät! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset