Mitä tehdä jos Oculus ei toimi?

Eilen keskellä saunaanmenon valmistelua törmäsin järkyttävään yllätykseen: Oculus 2 Quest, joka siihen saakka oli toiminut vakaasti kuin kallio yli vuoden ahkeran, lähes jokapäiväisen käytön jälkeen, katkeili yhtenään pelatessa ja kun yritti uudelleen valita pelialueen reunat, ne väpättivät jatkuvasti. 

Monivuotisen IT-tukikokemuksen perusteella lähdin ratkomaan asiaa: buutti Oculuksen virtanapista, toisen ja kolmannenkin kerran. Ei toiminut, edelleen sama ongelma. 

Oculuksen asetuksista löysin "palauta kaikki asetukset"-option. Testattu, edelleen sama ongelma.

Googlasin seuraavaksi "Factory Reset Oculus". Kuulemma tämän saa tehtyä pitämällä alhaalla yhtä aikaa äänenvoimakkuus-painiketta alhaalla ja painamalla virtanäppäintä. Oculus-lasit olivat niin sekaisin, että Factory Reset välähti kyllä ruudussa, mutta mitään ei pystynyt valitsemaan, ennen kuin Oculukset tekivät vain perusbuutin. 

Hetken googlailtuani huomasin, että myös kännykän Meta Quest- sovelluksesta (jonka asentaminen on pakollista Oculusta käyttöönottaessa) löytyy "Factory Reset"-optio, jolla samassa WLAN-verkossa olevan Oculuksen saa resetoitua- tämä toimi. 

Tämän jälkeen vain napsauttelin "seuraava" ja "Ok"-painikkeita, edes Facebookin tunnuksia ei tarvinnut näpytellä uudestaan Oculukseen, kun se jo löysi itsensä ja tarjoutui lataamaan kaikki ostamani sovellukset ja asentamaan ne uudestaan. Pikaisen testin perusteella tässä pisteessä Oculus päätti ruveta toimimaan moitteettomasti ja helpotuksen huokaus pääsi suustani. 

Nimittäin jäljellä olisi ollut enää vain yksi vaihtoehto: tulla siihen tulokseen, että kysymyksessä on laitevika ja ruveta metsästämään jotakuta, joka osaisi tälle härvelille tehdäkin jotain. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset