Cyclo Beat

 


Cyclo Beatin tyylinen tietokoneistettu sporttinurkkaus on kaltaiselleni intohimoiselle pyöräilijälle, jolla parhaimmillaan tulee etäisyysmittariin pyöreät 20 km arkipäivänä, lähinnä sadistinen pila. 

Mutta ehkä joillekin tämä voi olla ihan toimiva peli! Kysymyksessä on siis kahden istuttavan kuntopyörän kombinaatio, jossa kilpapyörät ovat yhdistettyjä virtuaaliseen pelimaailmaan, joita on useita. Voit käydä yksin koko reitin läpi tai kilpailla usealla eri vaikeusasteella kaverin kanssa. 

Peli on virkistävä välituntikokonaisuus. Kuten varmaan arvaattekin, kovin moni, joka ei oikeaan aikaan sijoittanut Teslan osakkeisiin tuskin ostaa tällaista omaan henkilökohtaiseen miesluolaansa.

Hintatiedot eivät liene julkista tietoa pikaisen googlettelun perusteella, mutta ei tarvinne Einsteinia siihen että ymmärtää, että hintalappu alkanee vähintään muutamasta tonnista ylöspäin. Oppilaitoksen yhteiskäyttöön tällainen on kyllä vuosien mittaan hintansa arvoinen, kunhan sitä vain oikeasti käytetään. 

Lievä epärealistisuus vaivaa peliä. Esimerkiksi pelissä täytyy polkea koko ajan, myös alamäessä, jotta vauhti ei pysähtyisi eikä muutenkaan vauhti tunnu muuttuvan ylä- ja alamäen kohdalla, mutta muuten tässä kuitenkin pääsee ihan mukavasti vaihdin huumaan. Virtuaalisia hahmoja näytöllä ei tarvitse ohjata, pelkkä polkeminen riittää. Tämä tietysti on yleisön mielenkiinnon johdosta joko etu tai haitta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset