Holofit

Yleistä

Sekin päivä sitten koitti, kun tilasin ensimmäisen kuukausimaksullisen pelini Oculus 2 Quest-laseille, noin 10 euroa kuussa maksavan Holofit-pelin. Samalla opin, että on myös mahdollista, että Oculus-sovellus vaatii maksua PayPalin kautta, pelkkä luottokortti ei kelvannut. Kuten olen todennut, kuukausimaksulliset pelit eivät ole minun juttuni, pelkään unohtaa peruuttaa ne ja sitten muutaman vuoden kuluttua huomaankin maksaneeni 500 euroa pelistä, jonka unohdin jo kolme vuotta sitten

Mistä siis on kyse? Holofitin slogan on Fitness reinvented, mikä kuvaa mielestäni asiaa hyvin. Pelissä kävellään tai tehdään esimerkiksi soutuliikkeitä eri moodissa ja samalla matkustetaan eteenpäin virtuaalimaailmassa. Kuulostaa tylsältä, mutta loistava grafiikka ja musiikki tekevät kokemuksesta mielenkiintoisen. Peliin voi liittää myös modernin soutu- tai muun liikuntalaitteen bluetoothin kautta. Tämä olisi mielenkiintoinen projekti kokeiltavaksi joskus. 

Positiivista

Kaikesta huomaa että peli on vähän vaiheessa, mutta potentiaalia on vaikka mihin. Matkusta virtuaalisen Pariisin keskustassa, Taru Sormusten Herra- maisemissa tai vaikka muinaisessa Babyloniassa. Grafiikka on erittäin nautittavaa ja satunnaiset virtuaaliset ohikulkijat tervehtivät sinua iloisesti. Esimerkiksi Pariisinmatka tuntui hyvin elävältä ja samalla tuli muisteltua paikkoja, joissa olen oikeasti muutama vuosi sitten matkustellut. Mittakaava on tietysti hyvin typistetty koska sen täytyy "järkevällä kävelyetäisyydellä" esittää tärkeät kohteet, kuten Louvren, Eiffelin tornin tai Moulin Rougen, jotka todellisuudessa ovat kymmenien kilometrien etäisyydellä toisistaan. 

Opettajana en voi olla huomaamatta oppimispotentiaalia pelissä- kenties parin vuoden kuluttua voin vaellella pelissä Pariisin keskustassa, tervehtiä ihmisiä ja vaikka istahtaa kahvilassa tilaten ranskaksi kahvin ja kakkupalan? Käydä kaupassa, ostaa junalipun? Toivon todella että peli laajenee myös esim kieltenoppimiseen eikä jää "pelkäksi" liikuntapeliksi- vaikka puhtaasti sellaisena sen ostin. 

Moitittavaa

Peli on niin kiintoisa konsepti että en keksi juuri moitittavaa, edellä mainitun "keskeneräisyyden" lisäksi, sekin ainoastaan sen takia, että keksin pelille niin paljon potentiaalia kehittyä edelleen, liikunnan lisäksi myös kielten- ja kulttuurinopiskeluun ja elämysmatkailuun. Neuvoni on, että tämä täytyy kokea itse, tätä ei voi selittää. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset