Näin säästät kännykällä rahaa! S-ryhmän, Lidlin ja K-Kaupan bonussovellukset, fiksuruoka

Otetaan vaihteen vuoksi toinen aihe: kauppojen bonussovellukset. Käytän näitä itse ahkerasti ja olen laskenut, että näiden avulla pystyy säästämään helposti muutaman satalappusen verran vuodessa, lisänä se etu, että tulee ostettua vaihtelevampaa ruokaa kuin se, mitä tavallisesti ostat. 

Bonussovellukset ovat ilmaisia, mutta S-ryhmän ja K-ryhmän sovellusten käyttö vaatii kyseisen kauppaketjun bonuskorttia. Kortin saa jokainen 18-vuotias, jolla on suomalainen sosiaaliturvatunnus, alaikäinen saa otettua rinnakkaiskortin samaan talouteen kuuluvan aikuisen kanssa. Myös Lidl-sovellus vaatii 18 vuoden ikärajan. 

Lidl

Lidlin bonussovellus on näistä ehdottomasti teknologisesti kehittynein. Voit katsella tarjouksella olevia tuotteita jo vaikka kotisohvalla ja aktivoida tuotteet. Ostat ne kaupasta ja näytät bonussovelluksen QR-koodia lukijalle ostovaiheessa. Mukana on myös "Haluan vain sähköisen kuitin"-optio, jolla pystyy säästämään kuittien aiheuttamaa paperisaastetta. 

Tarjouksessa olevat tuotteet ovat usein vihanneksia, jugurttia tai juureksia- eli terveellisiä aineksia. Yleisesti hinnat ovat tässä sovelluksessa -15% ja -20% alennuksella. Joskus ehkä saat jopa ilmaisen suklaalevyn tai jäätelön esimerkiksi syntymäpäivänä tai vastattuasi johonkin kyselyyn (ilman velvoitetta ostaa mitään muuta). 

Välillä bonussovelluksessa on myös hauskoja digitaalisia raaputusarpoja. Näistä en ole ainakaan itse toistaiseksi mitään voittanut. 

Tiivistelmä: 5/5. Teknisesti ylivoimainen, myös tarjoukset ovat hyviä ja rahaa säästäviä. Digikuitin avulla saat välittömästi selville, kuinka paljon olet säästänyt. 


S-ryhmän "vihreä" sovellus ja kortti

S-ryhmän bonussovellus (esimerkiksi S-Market, Prisma, monien huoltoasemien bensiiniostokset, jotkut ravintolat...) on myös mukava. Tarjouksessa olevat tuotteet voivat olla myös muutakin kuin ruokaa, kuten vaatteita, puutarha- tai polkupyörävälineitä. Alennukseen tarvitaan myös S-ryhmän antama automaattikortti, jonka saa muutettua myös luottokortiksi ilman vuosimaksua. 

Sinun täytyy ilmoittaa että sinulla on bonussovelluksessasi alennuskuponki ennen kuin myyjä laskee sen hinnan saadaksesi alennuksen. Se onnistuu painamalla "Lunasta kuponki"-painiketta ja näyttämällä kännykän ruudusta myyjälle, että olet todella lunastanut kupongin. Tarjousruoat ovat aika pitkälle samoja kuin Lidlissä, tosin olen havaitsevinani että myös epäterveelliset tuotteet, kuten leivokset ja karkit, ovat joskus alennuksella. Alennuksien määrä on yleensä sama -15% ja -20% välillä kuin Lidlissä.

Huomionarvoista on myös se, että S-ryhmän ostoksilla saat ostamiisi tuotteisiin käyttämistä rahoista prosentin tai pari oikeaa rahaa S-tilillesi, jota voit nostaa kassalla tai maksaa sillä ostoksiasi. Vuosien varrella tästä voi kertyä ihan mukava summa. Myös esimerkiksi bensarahat tai ravintolaillat pystyy S-ketjun huoltamoilla tai ravintoloissa liittää tämän kortin käyttöön, joskus jopa auton oston. 

Tiivistelmä: 4/5. Teknisesti ihan toimiva ja edut ja bonusrahan kertymisohjelma paras! Sinänsä elintarvikkeita ei ole kovinkaan usein tarjouksella, mutta esimerkiksi vaatteista tai kengistä saat ajoittain 20%-30% alennuksen. Ottaen huomioon vaatteiden hinnan, tämä voi olla merkittävä rahasumma! 


K-ryhmän sovellus ja plussakortti 

K-ryhmän bonussovellus (esimerkiksi K-Kauppa, Citymarket) on lähinnä ilmoitustaulu, joka ilmoittaa ne tarjoukset, joita plussakortilla saa. Bonussovellusta ei siis tarvitse näyttää myyjälle ollenkaan, vaan riittää, että vilautat kortinlukijalle ensin plussakorttiasi, maksa sitten käteisellä tai pankki/luottokortilla. Olen havainnut, että K-ryhmän tuotteet ovat monesti niin hintavia, että jopa alennetut tuotteet ovat vähintään samoissa hinnoissa kuin normaalituotteet Prismassa. 

K-Sovelluksella voi myös osallistua erilaisiin tuotearvontoihin, joita tulee kuukausittain. Ainakaan itse en ole koskaan niillä mitään voittanut, vaikka ajoittain yrittänyt aktiivisestikin niihin osallistua.

K-tuotteita runsaasti ostamalla saa kortille kerrytettyä ns. plussarahaa, joilla voit ostaa K-ryhmän tuotteita. Pikaisesti katsottuna S-ryhmän bonusohjelma on anteliaampi, ja S-ryhmä antaa lisäksi pankkitilille oikeaa rahaa, jota voi vaikka nostaa kassalla jos niin haluaa. 

Jos jotain positiivista pitää keksiä K-ryhmän sovelluksessa, ainakin siellä on hyviä reseptejä leivontaan ja ruoanlaittoon. 

Tiivistelmä: 3/5. Teknisesti alkeellinen ja edut käytännössä vaatimattomat. 

Fiksuruoka

Otetaan vielä viimeiseksi esimerkiksi www.fiksuruoka.fi. tämä on nettiosoite joka toimii toki tietokoneellakin, mutta sama palvelu on saatavilla myös sovelluksella puhelimellesi. Fiksuruoka myy ylijäämäruokaa huomattavan halvoilla hinnoilla postin tai matkahuollon pakettiautomaatin kautta, alennus vaihtelee -20% ja -80% välillä. Ostotäkyinä on käytetty myös sentin (0,01 €) tuotteita, joita saa yleensä pari kaupan päälle. Nämä ovat yleensä pieniä sipsipusseja tai suklaapatukoita, mutta joskus myös vaikka shampoopulloja. 

Ruoka mitä myydään on yleensä päiväyspäivämäärää läheneviä, joten jos olet ehdottoman tarkka näistä päivämääristä, tuskin ehdit niitä syömään, varsinkin kun ilmaisen postituksen määrä, johon kannattaa ehdottomasti kustannussyistä tähdätä, on yleensä 36 €, jolla saa jo aikamoisen kasan ruokaa. Toisaalta esimerkiksi myyjäisiä tai seuran juhlia varten tällä voi hyvällä tuurilla saada uskomattoman halvalla pöydälle syömäkelpoista tavaraa.  

Toinen haittapuoli palvelussa on, että ylijäämäruoka on monesti vain karkkia, sipsiä ja keksejä- erittäin epäterveellistä ruokaa siis. Kannattaa silti vahdata, onko tarjolla jotain terveellisempää ja mielenkiintoisempaa. 

Tiivistelmä: 4/5. Joskus voi tulla arvotavaraa haaviin, mutta vaatii omaa aktiivisuutta ja kärsivällisyyttä sitä metsästäessä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset