Arvostelussa The Climb VR-sovellus

 Yleiskuva

The Climb -kiipeilypeli Oculukselle, josta ilmeisesti on tulossa kohtapuoliin jatko-osa The Climb 2, on nimensä mukaisesti kiipeilypeli, jossa kiipeilijä laitetaan kulkemaan pitkin jyrkkiä vuorenrinteitä ja muita vastaavia paikkoja virtuaalitodellisuudessa. Pitihän sellainen ostaa itselle, koska Oculuksella oli -20% mainoskampanja ja kokonaishinnaksi tuli siis maltilliset 20 euroa. 

Voisi kuvitella, että virtuaalilasit päässä kiipeily käsiä ojentamalla ei ole mitään oikeaa liikuntaa, mutta toisiin tuloksiin tulee kun huhkii 15 minuutin ajan: käsiään joutuu ojentamaan aika ajoin hyvinkin pitkiin asentoihin ja pitämään pitkiä aikoja vaakatasossa. Olkapäiden lihakset joutuvat koetukselle, vaikka mistään äärimmäisen rankasta liikuntapelistä ei olekaan kyse. 

Maisemat ovat kauniita ja näköaloja kruunaa lintuparvet, ohi kiitävät lentokoneet ja helikopterit sekä jopa sudenkorennot. 

Moitittavaa

Pelissä tuli ainakin itselleni yksi harmittava takaisku: kuten eräässä toisessa maisemiin paljon panostavassa pelissä, tässäkin pelissä alkoi pienen pelaamisen jälkeen lievä oksetus- ja huimausreaktio, mikä estää pelin laajamittaisen pelaamisen. 

Ainakin alustavien kokemusten mukaan myös jotkut toiset aikuiset ihmiset kokevat näitä reaktioita. kokemus on perin harmillinen, mutta pyrin siedätyshoidolla siitä eroon.

Kustannukset

Pelin hinta on kampanjasta riippuen yleensä 20-25 euroa, 

Yleisarvio

Visuaalisesti näyttävä ja rohkea peliteema. Oksetus- ja huimausreaktio aiheuttaa kyllä ainakin itselleni merkittävästi haittaa ja luulen että varsinkin opetuskäytössä laajoille oppilasmassoille samanlaisia ongelmia tulee pakosti vastaan. 

Kokonaisarvio 🌟🌟2/5, välttävä



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset