Arvostelussa Thrill of the Fight! - VR sovellus

Yleiskuva

Ladys and gentlemen, this is it! Voisi sanoa. Thrill of the Fight VR-nyrkkeilypeli Oculukselle on uskomattoman realistisen oloinen ja koukuttava. Tunnin tappeluputken jälkeen olo on käsivarsissa kuin parhaimmankin teinivuosien treenin jälkeen. Peli ei päästä helpolla, sillä jopa "Easy"-levelillä joutuu käsiään heiluttelemaan melkoisesti. Haastetta totisesti riittää, olen nähnyt Youtubessa nyrkkeilyammattilaisia, jotka eivät kykene kukistamaan kovimman taitotason vastustajia. Itselläni on ennätys, että olen päässyt nyrkkeilymestarin kanssa korkeimmalla tasolla toiselle erälle (Edit: puolen vuoden harjoittelun jälkeen onnistuin viimeinkin!), ja tämäkin onnistui vain lyömällä häntä jatkuvasti täysillä jottei hän olisi päässyt kimppuuni lähietäisyydelle ja tyrmännyt satavarmasti. Yhteensä nyrkkeilymestarin kanssa eriä on viisi kappaletta, alemman tason vastustajien kanssa kolmesta neljään kappaletta (asetuksissa tätä voidaan säätää jopa 12 erään saakka, tätä voidaan suositella vain kaikkein kovimmille pelaajille, sillä jo kolme erää alkaa hapottaa käsissä melkoisesti).  

Juoni on perin yksinkertainen: sitä ei ole. Nyrkkeile vain toinen toistaan taitavampien nyrkkeilijöiden kanssa, päähaaveena on voittaa maailmanmestari Edward "moneymaker" Price, Iso-Britanniasta kotoisin oleva hallitseva mestari. Myös virtuaalista salitreeniä voi kokeilla, mutta itse olen havainnut tämän tylsäksi, kukapa nyt jaksaisi paukutella jotain virtuaalista nyrkkeilysäkkiä varttitunnista toiseen- ei kun vastustajien kimppuun vain suoraan! Sympaattinen vanhempi valmentajahahmo kauhtuneessa verkkatakissa peukuttaa taustalla välillä suorituksiasi.   

Kuntoiluun tämä on paras sovellus, mihin ikinä olen törmännyt. Vesituoppi viereisellä pöydällä on ehdoton välttämättömyys joka kerta, kun aloitan tämän pelin pelaamisen, sen verran tässä hiki alkaa virrata. Jos haluat kunnolla iskeä vastustajaasi, joudut iskemään lujaa. jopa kaltaiseni monia vuosia alaa joskus harrastaneen näkökulmasta paras lyönti vaatii todella suurta nopeutta, mitkään Creed Rise to Glory-taputtelut eivät tässä auta. Vastustajat reagoivat lyönteihisi taitavasti ja joudut suojaamaan itseäsi koko ajan. 

Taktiikkaa

Nyrkkeilyssä on vain kolme iskua, ja kaikkia näitä voidaan tässä pelissä käyttää menestyksekkäästi. Pähkinänkuoressa: 

  • Suora lyönti etu- tai takakädellä. Helppo oppia. Nopea, mutta pelissä suhteellisen tehoton
  • Yläkoukku etu- tai takakädellä. Suhteellisen hidas ja altistaa vastustajan alakoukkuliikkeelle tai suoralle lyönnille, mutta pelissä melko tehokas
  • Alakoukku, yleensä takakädellä. Vaikein oppia, mutta pelissä tehokkain lyönti. Hidas ja alentaa suojaustasi. Tehokkuudestaan huolimatta niin hidas ja omaa suojausta alentava, että pelissä kannattaa käyttää vain sellaista vastustajaa vastaan, jonka kanssa on varaa hiukan leikitellä

Yksittäiset iskut päähän tai vatsaan ovat ihan ok, jos parempaan ei pysty, mutta kaikkein tehokkainta jälkeä saa, kuten oikeassakin nyrkkeilyssä, erilaisilla yhdistelmälyönneillä eli comboilla. Näitä täytyy sovittaa tilanteen mukaan siten, miten vastustajasi suojaa itseään. Omia suosikkejani ovat tilanteen mukaan yksinkertainen etukäden suora päähän+takakäden yläkoukku sekä etukäden suora lyönti päähän+etukäden lyönti vatsaan+takakäden suora lyönti päähän. Improvisointi tilanteen mukaan on tärkeää.

Toimivia yhdistelmiä muutenkin ovat -kuten oikeassakin nyrkkeilyssä- aloittaminen suorilla iskuilla ja päättäminen komeasti esimerkiksi takakäden koukulla. Vastustajan yhdistelmäiskujen torjuminen vaatii paljon taitoa ja nopeita reaktioita, mutta voit toisaalta lopettaa vastustajan iskusarjan saamalla hänet vetäytymään vahvalla iskulla. Vatsaan lyönnit eivät paljoa auta muuhun kuin siihen, että vastustajaa voi saada alentamaan suojaustaan jolloin pää jää suojattomaksi ja etukäden suora isku yksinäisenä lyöntinä on myös melko tehoton. Todennäköisesti vastustaja tulee tyrmätyksi vain takakäden suoralla tai koukulla, mutta niissä täytyy olla nopea, jotta vastustaja ei pääse lyömään vastalyöntiä. 

Toisaalta olen pelissä huomannut sellaisen cheatin että rystylyönnillä pystyy saamaan jotain aikaiseksi, mikä tietenkään oikeassa nyrkkeilymaailmassa ei hanskojen takia pysty muuhun kuin naurattamaan vastustajaa.

Moitittavaa

Peli on niin realistinen ja upea, että vaikea keksiä juuri mitään moitittavaa. Toki kannattaa varmistaa asiantuntijalla, että koukkulyöntisi on "ergonominen" etkä innostuksissasi hanki itsellesi tenniskyynärpäätä. Vastustajan voittaminen pelkillä suorilla iskuilla on erittäin vaikeaa, joten jollakin tasolla koukkulyönti täytyy olla hallussasi menestyäksesi. 

Kustannukset

Kampanjasta riippuen 10-15 euroa, ällistyttävän edullinen siis jos minulta kysytään. 

Kokonaisarvio: Ehdoton 5/5 🌟🌟🌟🌟🌟, erinomainen! 

Ohessa eräs loistava pelin demoaminen Youtubessa



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotka lomailukaupunkina

Kuopion keikka

Kaupunkisurvivalistin kevytvarustukset